De mand

3 gezonde recepten om weer energie te krijgen en de huid weer te laten stralen!

Geplaatst door Magasin Shop op
3 recettes saines pour retrouver de l'énergie et réveiller l'éclat de la peau !

Deze heerlijke recepten zijn voor u bedacht door 3 super chicks:

* Ontbijt door de blog mariegourmandise:
Een "Witte pap", want havermout heeft alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen. Haver verbetert de spijsvertering, bevat trage suikers, zodat je niet de hele dag naar suiker hunkert. Het verhoogt je verzadigingsgevoel dus vermindert je trek en meiden, het is een echte schoonheids bondgenoot voor je huid!

* Voor de lunch raadde Aline van de foodamental blog een Spring Green Bowl aan!
Groene groenten zijn een echte bron van welzijn. Ze zitten vol vezels, ontlasten uw spijsvertering, zijn een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten die celveroudering helpen tegengaan, dus nog een schoonheids bondgenoot!


* Voor een lichte avondmaaltijd, een heerlijke groentecurry met ui en cashew rijst. Groenten, kruiden, oliehoudende zaden, rijst, alles wat je nodig hebt in een troostrijk gerecht. We kunnen Myriam bedanken van de blog la cuisine c'est simple!

Hier zijn de links:

*Hetontbijt recept
*Hetdiner recept

Het lunchrecept in detail:

Ingrediënten

- 250 g quinoa (bij voorkeur een nacht laten weken)
- 1,5 l groentebouillon (Morga of ander groentebouillonpoeder)
- 2 rijpe avocado's
- sap van 1 citroen en 1/2
- schil van 1/2 citroen
- 150 g edamame bonen
- 1/2 handvol gehakte munt
- 150 g fijne groene asperges
- 1 courgette in blokjes
- 150 g verkruimelde feta (1 pakje)
- 75 g tarwesalade
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- Het groen van 1 lente-ui gesnipperd
- Peper & zout

- Kook de quinoa in de groentebouillon gaar (al dente is lekker). Giet af en laat de quinoa afkoelen of bereid hem van tevoren.
- Stoom de groene asperges 4 minuten en schroei ze dicht in ijswater om de mooie groene kleur en knapperigheid te behouden. Laat uitlekken, snijd doormidden en zet apart.
- Leg de in blokjes gesneden courgettes in een ovenvaste schaal en breng op smaak met een scheut olijfolie, peper en zout. Bak gedurende tien minuten op 180 graden en zet apart.
- Breng de tarwesalade op smaak met het sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Dompel de edamamebonen in lichtgezouten kokend water. Kook gedurende 5 tot 6 minuten. Koel de bonen af in koud water en laat ze uitlekken.
- Pureer de avocado's met een vork en besprenkel ze met het sap van 1 kleine citroen om oxidatie te voorkomen. Voeg een beetje citroenzeste toe (om het subtiel te houden) en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gepureerde avocado, de edamame bonen en de gehakte munt en zet apart.
- Om het gerecht voor te bereiden, leg je eerst een laagje quinoa op de bodem van de kom. Schik vervolgens de bijgerechten met de klok mee (groene asperges, courgette, verkruimelde feta, tarwesalade, avocado en edamame mengsel).
- Besprenkel de groene schaal met een scheutje olijfolie, gehakte lente-ui en een paar druppels citroensap.
- Geniet ervan!

Oud artikel Nieuw artikel