De mand

4 eenvoudige tips om je huid er beter uit te laten zien!

Geplaatst door sophie trenteseaux op
4 conseils simples pour améliorer l’aspect de votre peau !

De huid is een orgaan dat zichzelf op bewonderenswaardige wijze reguleert wanneer onze omgeving dat eenvoudig toelaat.

Bij MAKESENZ laten we ons bij alles wat we doen leiden door onze waarden: natuurlijkheid, eenvoud en respect. Dus hier zijn onze 4 basistips voor de verzorging van uw huid en het begrijpen van haar behoeften...

1. Stop met veranderen en blijf bij je routine

Wat uw ritueel ook is (bij voorkeur met natuurlijke producten...), onderhoud het in de loop van de tijd! Inderdaad, wij mensen creëren onze referentiepunten door onze gewoonten, dus onze huid heeft ook referentiepunten nodig. Het is in de herhaling van de gebaren, dat de effecten op de huid op lange termijn voelbaar zullen zijn. Niet alleen omdat het langer duurt voordat een natuurlijk product effect sorteert, maar ook omdat de huid zichzelf vernieuwt in een cyclus van ongeveer 28 dagen. Wees volhardend en toegewijd aan de manier waarop je voor haar zorgt!

2. Maak je gezicht minder schoon (als dat waar is!)

Tenzij je 's nachts heel stout bent geweest, hoeft je gezicht 's morgens niet grondig gereinigd te worden. Geef dus voorzichtig de voorkeur aan een eenvoudige reiniging met een hydrolaat (bloemenwater) alvorens uw huidverzorgingsproduct aan te brengen en meer niet... Het hydrolaat van lavendel bijvoorbeeld is balancerend, zuiverend en respecteert de pH-waarde van de huid. Het reinigt de huid zonder haar te haasten.

3. Less is more... ook in je beauty kit

Helaas hebben we de indruk dat hoe meer producten we in onze ijdelheid hebben, hoe beter onze huid zal zijn, maar dit is niet noodzakelijk waar. Vereenvoudig je routine... en je huid zal je dankbaar zijn!

4. Denk holistisch en wees lief voor jezelf.

Als je steeds terugkerende huidproblemen hebt, komt dat waarschijnlijk omdat er iets anders aan de hand is... De huid is de spiegel van de ziel. Drie dingen waar je eerst aan moet denken: wat je eet, je stressniveau en de hoeveelheid slaap die je krijgt. Dit zijn 3 factoren waar we allemaal aan kunnen werken en die we beetje bij beetje kunnen verbeteren. U zult verbluffende resultaten zien op het uiterlijk van uw huid.

Het is nu aan jou!

Oud artikel Nieuw artikel