De mand

De beauty must-haves van de zomer

Geplaatst door sophie trenteseaux op
Les must-haves beauté de l'été

Dit jaar neem ik in mijn koffers de essentiële en natuurlijke producten mee voor de verzorging van mijn huid en die van mijn tieners! Ik ben de kit aan het optimaliseren zodat hij op iedereen tegelijk past :)

Omdat ik graag licht reis en mijn huid op een minimalistisch dieet zet, neem ik veel producten mee voor meervoudig gebruik...

Voor de douche gebruik ik een vaste zeep (voor het hele gezin) met een intensere geur dan ik gewoonlijk gebruik, maar nog steeds surgras en ambachtelijk! Ik ben dol op de geur van de "Jardin Littoral" zeep, maar we hebben ook veel andere erg lekkere. Ik neem ook mijn scrubpoeder om een scrub te maken en mijn huid de hele zomer lang stralend te houden. Ik meng het poeder op mijn natte, zeepachtige huid.

Voor het haar neem ik een stevige shampoo mee (ook weer voor het hele gezin) om het licht te houden om mee te nemen.

Om mijn zeepblok en mijn vaste shampoo te dragen, gebruik ik een stuk katoenen doek (zoals een tissue) om het vocht op te nemen en ze tegelijk te beschermen.

Voor de lichaams- en gezichtsverzorging neem ik een fles jojobaolie om mijn lichaam te hydrateren voor het slapengaan en ik gebruik het ook op mijn haar als ik in de zee of in de rivier zwem om het te beschermen tegen de zon en het zout.

Overdag gebruik ik natuurlijk een zonnecrème om alle blootgestelde delen van mijn lichaam te beschermen, maar ik probeer de hete uren te vermijden (tussen 11 en 16 uur) en anders bedek ik mijn schouders en draag ik een mooie hoed :)

Overdag, als ik het te warm heb, gebruik ik mijn lavendel hydrosol mist ook op mijn gezicht en onder mijn armen :)

Ik vergeet nooit mijn aloë vera gel mee te nemen om de huid van mijn gezicht te hydrateren aan het einde van de dag, maar ook voor irritaties, als after sun lotion of als ontklitter voor het haar van mijn tienerdochter :)

Als ander multifunctioneel product neem ik een kleine hoeveelheid kleipoeder (in een geborgen potje) dat ik gebruik als tandpasta (in combinatie met essentiële olie van citroen of pepermunt) en 's avonds als gezichtswasmiddel om zonnebrandcrème te verwijderen. U kunt ook de tube kleipasta gebruiken als u dat liever hebt.

Ik gebruik minder deodorant omdat ik overdag vaker in bad ga (in de rivier of in zee) maar als ik ga wandelen dan breng ik 's morgens een dun laagje deodorant balsem aan (en ik dwing mijn 2 tieners ook :) )

Wat make-up betreft, ben ik erg minimalistisch, maar ik neem mijn zwarte mascara mee (voor 's avonds), een potlood dat ik tegelijk voor mijn ogen en wenkbrauwen gebruik en mijn feeërieke balsem voor een glanzende finish op mijn lippen.

Tot slot, voor de kleine pijntjes en andere zorgen, neem ik wat essentiële oliën zoals lavendel (voor prikken en brandwonden), pepermunt (voor de spijsvertering, reisziekte of een mogelijke verstuiking), citroen (voor mijn tandklei pasta).

U kunt al mijn selectie hier vinden !

Heb een fijne zomer,

Sophie

Schepper van MAKESENZ

Oud artikel Nieuw artikel