De mand

De voordelen van een zeewaterbad...

Geplaatst door sophie trenteseaux op
Les bienfaits d'un bain en eau de mer...

Baden in zeewater is ideaal om de batterijen weer op te laden en energie op te doen!

Het is een geweldige oppepper voor het lichaam, heilzaam zeewater bevat minerale zouten (natrium, calcium, kalium...) en oligo-elementen (zink, jodium, chroom, mangaan...). De samenstelling ervan lijkt sterk op die van bepaalde vloeistoffen in het menselijk lichaam, zoals bloedplasma. De ionen in het zeewater worden door het lichaam opgevangen, passeren de huidbarrière en diffunderen in ons lichaam, waar ze de cellen regenereren door om ze te ontdoen van giftige stoffen.
Dit verklaart waarom een zwembeurt van 15 minuten zo heilzaam is voor ons lichaam.

De voordelen van baden in zeewater voor de huid:

  • Het zeewaterbad is weldadig en heilzaam voor het lichaam en zorgt voor hydratatie en een gezonde gloed. Dankzij de drainerende werking worden gifstoffen geëlimineerd en wordt het immuunsysteem gereactiveerd. De huid is stralend!
  • De rijkdom van het zeewater werkt direct in op het hart van de opperhuid. Het vormt een reserve (met inbegrip van ionen) die die de veroudering van de cellen vertraagt en helpt de jeugdige uitstraling van de huid te behouden.
  • Dankzij zink (ontstekingsremmend)versnelt het de genezing van kleine problemen en onvolkomenheden van het dagelijks leven.

Dus, zullen we gaan?

Oud artikel Nieuw artikel