NOTRE DEUXIÈME BOUTIQUE EST OUVERTE DEPUIS LE 16 AVRIL À LOUVAIN-LA-NEUVE, DANS LE CENTRE, RUE DES WALLONS 8A.
De mand

De benodigdheden om de hele zomer lang een mooie, pittige huid te verzorgen en te behouden

Geplaatst door Magasin Shop op
L’essentiel pour prendre soin et garder une jolie peau halée tout l’été

Hier zijn een paar tips en goede praktijken om je te helpen de hele zomer lang een mooie, zonovergoten huid te krijgen.

Bereid voor

Om je huid voor te bereiden op de zon is er niets beter dan een goede scrub. Om je huid één keer per week te scrubben, meng je scrubpoeder met je gezichtsreinigingsbalsem. Voor het lichaam voeg je een snufje toe aan je douchegel of jojoba-olie als je een droge huid hebt. Spoel je daarna af.

Hydrateer

Hydrateer elke dag van top tot teen. Vergeet niet om ook bodylotion voor je voeten te gebruiken. Op je gezicht kun je het vochtgehalte verdubbelen door een beetje aloë vera gel te combineren met je dosis vochtinbrengende crème.
En niet vergeten! Drink de hele zomer lang elke dag voldoende water.

Bescherm

Als je wordt blootgesteld aan de zon, is het essentieel om een zonnebrandcrème te gebruiken en deze meerdere keren per dag aan te brengen. Bij Makesenz raden we de zonbeschermingsproducten van Laboratoire de Biarritz aan. Vergeet niet om aan het einde van de dag alle resten zonnecrème af te wassen met de douchegel. Hydrateer daarna met aloë vera gel en voeg eventueel een paar druppels jojoba-olie toe om de huid comfortabeler te laten aanvoelen.
Denk eraan om jezelf geleidelijk aan bloot te stellen aan de zon, te beginnen met 15 minuten per dag. Het is belangrijk om in de schaduw te blijven tussen 12 en 16 uur, wanneer UV-stralen het agressiefst zijn voor je huid.

Haar

Breng jojoba-olie aan voordat je gaat zwemmen om te voorkomen dat punten en lengtes uitdrogen. Daarnaast kun je aloë vera gel aanbrengen op krullen om ze te fixeren.
Vergeet niet een hoed of pet te dragen om jezelf te beschermen tegen een zonnesteek.

Terug van vakantie

De huid blijft ongeveer 3 weken bruin (de tijd die nodig is voor celvernieuwing), dus om je bruine teint te verlengen is het healthy glow serum je beste bondgenoot. Puur of gemengd met aloë vera gel om de hydratatie een boost te geven. Als er weer een paar oneffenheden tevoorschijn komen, breng dan zo vaak als je wilt zuiverend water aan (min. 's ochtends en 's avonds).

Oud artikel Nieuw artikel