De mand

Zon, bescherming, SPF... we vertellen je alles!

Geplaatst door Magasin Shop op
Décrypter les protections solaires

We weten allemaal dat het belangrijk is onze huid te beschermen met een zonnecrème om de schadelijke effecten van de zonnestralen te voorkomen.

Maar het kiezen van het juiste product, de juiste beschermingsfactor is niet zo eenvoudig...daarom geven wij u wat uitleg!

Wat betekent SPF?

SPF = Sun Protecting Factor. Het geeft het percentage stralen aan dat door de zonbescherming wordt tegengehouden.

SPF 15 blokkeert ongeveer 93% van de stralen

SPF 30 blokkeert ongeveer 95% van de stralen

SPF 50 blokkeert ongeveer 98% van de stralen

Geen enkel zonneproduct blokkeert 100% van de stralen. De beste bescherming is om uit de zon te blijven, vooral als uw huid overgevoelig is.

Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-stralen?

UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor huidveroudering, het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken in het bijzonder. Dit zijn de stralen die de huid diepgaand aantasten, zelfs als de blootstelling niet direct is.

UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en verbranding wanneer de blootstelling aan de zon te intensief is of wanneer u vergeet uw zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen.

Zonnebrandcrèmes met een SPF beschermen tegen UVA- en UVB-stralen, maar let op: zelfs met een hoge beschermingsfactor kunt u met zonnebrandcrèmes niet onbeperkt in de zon blijven.

Minerale filters vs. chemische filters?

Het verschil zit in de manier waarop ze de huid beschermen.

Chemische filters (zoals Oxybenzone, Avobenzone en Octisalate) die in conventionele producten (supermarkten en apotheken) worden aangetroffen, absorberen de stralen en zetten ze vervolgens om. In tegenstelling tot minerale filters laten chemische filters de stralen door tot in de huid en kunnen ze allergische huidreacties en irritatie veroorzaken.

Minerale filters (zoals zinkoxide of titatiumdioxide) vormen een fysieke barrière op de huid en weerkaatsen de zonnestralen rechtstreeks. Minerale filters dringen dus niet in de huid, waardoor ze veel minder irriterend zijn. Er heerst nog steeds de overtuiging dat minerale filters te veel witte vlekken op de huid achterlaten, wat niet erg glamoureus is op het strand... Bij de nieuwe formules (die wij bij MAKESENZ aanbieden) zijn de deeltjes van de minerale filters kleiner (zonder nanodeeltjes te zijn) en laten ze dus bijna geen sporen na op de huid.

Samengevat en met ons advies, geeft dit u het volgende:

Om uw huid te beschermen tegen de UVA/UVB-stralen van de zon, vooral in de zomermaanden wanneer u op vakantie bent, aarzel dan niet om te kiezen voor een biologisch zonneproduct met minerale filters (zonder nanodeeltjes)!
Waarom zou u dit product kiezen?
  • Minerale filters werken zodra zij op de huid worden aangebracht, omdat zij de stralen weerkaatsen door een krachtig en hyperbeschermend mechanisch effect
  • Minerale filters dringen niet in de huid en veroorzaken dus geen huidreacties of allergieën
  • Mineraalfilters zijn respectvol voor de oceanen en het behoud van ons ecosysteem
Denk eraan u gemiddeld om de 2 uur opnieuw in te smeren en vermijd blootstelling tussen 11.00 en 15.00 uur.
Uw beste bescherming is de schaduw, het dragen van kleding en een hoed.
Heb een geweldige zomer!

Oud artikel Nieuw artikel