SAMEDI 25 MAI, BRADERIE À LOUVAIN-LA-NEUVE, INSCRIVEZ-VOUS À NOS ATELIERS GRATUITS AU 010/659950
De mand

Wat zijn de verschillen tussen conventionele en natuurlijke crèmes?

Geplaatst door Magasin Shop op
Une crème conventionnelle et une crème naturelle : quelles différences ?

Conventioneel vervaardigde crèmes bevatten voornamelijk synthetische ingrediënten, waarvan sommige afkomstig zijn van petrochemische stoffen. Deze ingrediënten zijn vaak comedogeen (d.w.z. ze verhinderen dat de huid ademt en zijn daarom de bron van onvolkomenheden) en hebben bovenal geen echte voordelen voor onze huid, en kunnen zelfs meer verstorend dan effectief zijn.

De langetermijneffecten van sommige van deze ingrediënten op ons lichaam en onze gezondheid worden nog steeds niet goed begrepen.

Wat het milieu betreft, zijn deze ingrediënten zelden afbreekbaar en worden ze voornamelijk gebruikt in formules om de textuur en het algemene uiterlijk van een product te wijzigen (de kleur, geur, enz.). Kortom, er is weinig of geen toegevoegde waarde voor de huid, de gezondheid en het welzijn.

Op natuurlijke wijze samengestelde crèmes bevatten daarentegen plantaardige en minerale ingrediënten die de huid en haar evenwicht respecteren en onschadelijk zijn voor het milieu.

Als een deel van deze natuurlijke ingrediënten afkomstig is van biologische landbouw, dan zijn de producten natuurlijk en gecertificeerd 'biologisch'. Dit is het geval bij MAKESENZ, waar al onze producten voor minstens 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaan en allemaal biologisch gecertificeerd zijn.

Als het merk zich inzet voor ecodesign, dan is het ook verplicht om rekening te houden met elke fase van het productieproces (van het verbouwen van grondstoffen zonder pesticiden tot het gebruik van recyclebare of zelfs biologisch afbreekbare verpakkingen) om de impact op de planeet te minimaliseren.🌿

Dit is ook wat wij bij MAKESENZ nastreven: we kopen onze grondstoffen zo dichtbij mogelijk in en denken na over onze verpakkingen en flessen om onze impact op het milieu te beperken.

Het maakt deel uit van onze 'Less is more' belofte om dit alles te integreren in de manier waarop we onze producten maken.

🔎 Focus op de samenstelling van een conventionele crème versus een natuurlijke crème:

Compositions d'une crème conventionnelle et d'une crème naturelle

Waterige fase :

 • Conventionele crème: Gebruik van gedestilleerd water, zonder echte voordelen voor de huid en alleen aanwezig om de actieve ingrediënten te verdunnen en goedkope productie mogelijk te maken.
 • Natuurlijke crème: Gebruik van bronwater of bloemenwater/hydrolaten (rozenwater, rozemarijn, oranjebloesem, lavendel, enz.). Ze zijn rijk aan actieve aromatische moleculen en hebben elk meerdere voordelen voor de huid (verzachtend en zuiverend voor lavendelhydrolaat, of een gezonde gloed en antiverouderingseffect voor rozenwater, bijvoorbeeld).

Vette fase:

 • Conventionele crème: Gebruik van synthetische minerale oliën afgeleid van petrochemische stoffen (vaseline, paraffine) die vaak comedogeen zijn en goedkope productie mogelijk maken.
 • Natuurlijke crème: Gebruik van plantaardige oliën (argan, jojoba, hennep, enz.). Deze oliën zijn rijk aan vetzuren, vitaminen en sporenelementen die lijken op die in de huid, dus ze hebben een uitstekende affiniteit met ons lichaam. Nogmaals, deze oliën hebben talloze voordelen en worden dienovereenkomstig gekozen in de verschillende formules.

Emulgatoren (die fungeren als bindmiddel tussen de vette en waterige fases):

 • Conventionele crème: De gebruikte emulgatoren zijn afkomstig uit de petrochemie. Ze staan bekend als PEG's.
 • Natuurlijke crème: De emulgatoren zijn suikerderivaten afkomstig van bieten, kokos of andere plantaardige materialen die de gezondheid en de planeet meer respecteren.

Actieve ingrediënten (moleculen met een specifieke werking) :

 • Conventionele crème: vaak gesynthetiseerd in een laboratorium.
 • Natuurlijke crème: Van plantaardige of minerale oorsprong, waaronder essentiële oliën, plantenolie-extracten, vitamine C, enz.

Conserveringsmiddelen :

 • Conventionele crème: Veel van deze conserveringsmiddelen worden beschouwd als allergeen en irriterend (parabenen, triclosanen, formaldehyden, fenoxyethanol, etc.).
 • Natuurlijke crème: De conserveringsmiddelen die erkend worden door biologische labels zijn vaak niet erg irriterend, zelfs als ze enkele synthetische stoffen bevatten om hun behoud te garanderen.

Geur :

 • Conventionele crème: Synthetische geurstoffen zijn vaak allergeen.
 • Natuurlijke crèmes: Vaak worden essentiële oliën of natuurlijke essences gebruikt om de formules te geuren, wat meerdere voordelen biedt voor de huid en voor ons welzijn (met acties op onze emoties, bijvoorbeeld).

Oud artikel Nieuw artikel