De mand

De huid, haar natuurlijke cyclus en afschilfering

Geplaatst door sophie trenteseaux op
La peau, son cycle naturel et le gommage

De huid is een levend orgaan dat zich op natuurlijke wijze vernieuwt. De belangrijkste rol ervan is ons lichaam te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, zon, bacteriën... die de structuur kunnen beschadigen. Ook diverse huidproblemen, zoals acne of eczeem, tasten de huid aan.

Elke dag herstelt de huid zichzelf om haar oorspronkelijke integriteit terug te krijgen.

Gemiddeld heeft de opperhuid 28 dagen nodig om zich via een celvernieuwingsmechanisme volledig te vernieuwen.

Waarom een scrub gebruiken als de huid zichzelf op natuurlijke wijze vernieuwt in een cyclus van 28 dagen? Omdat externe factoren (stress, vervuiling, voeding, make-up, enz.) dit natuurlijke verschijnsel verstoren, waardoor een ophoping van cellen aan het oppervlak ontstaat.


Resultaat: Verdikking van de huid, doffe teint en imperfecties verschijnen.
De scrub zal de huid ontdoen van deze dode cellen, het bevorderen van oxygenatie en microcirculatie om een gezonde en stralende huid te vinden.

Pas op, zoals vaak, het teveel schaadt in alle. Voor ons is scrubben een persoonlijke aangelegenheid waarbij luisteren naar uw huid essentieel is!
Wij adviseren u om maximaal 1X per week te scrubben en vooral te vertrouwen op uw huidgevoel om te bepalen in welk tempo u het nodig heeft. Het is aan u om, voorbij de reclameboodschappen van industriële cosmeticamerken, de welwillende meester van uw huid te worden.

Ons scrubpoeder op basis van pruimenpitten scrubt op milde wijze en geeft uw teint weer glans. Het kan worden toegevoegd aan een basis gezichtsproduct, in een dosering van 2 snufjes in uw dosis aloë vera gel, crème of reinigingsgel. Wij raden u aan zachtjes te masseren, vermijd de huid rond de ogen, om te exfoliëren en daarna af te spoelen met warm water. Voor een lichaamsscrub, 5 snufjes in uw douchegel of in een olie om op een natte huid in te masseren. Als u echt haast heeft, kunt u het poeder rechtstreeks op de vochtige huid masseren, maar wees voorzichtig bij het masseren.

Na het scrubben is het essentieel om een vochtinbrengende crème aan te brengen, of het nu een hydrolat, een crème, een melk of aloë vera gel is.
Voor de hypergevoelige huid, de abnormaal droge huid of de huid die misbruikt is door specifieke medicamenteuze behandelingen, raden wij scrubben af.

Oud artikel Nieuw artikel

NL
NL