De mand

Onze tips om het warme weer te verwelkomen

Geplaatst door Magasin Shop op
Nos conseils pour accueillir les beaux jours

De natuur komt langzaam uit haar winterslaap en er vindt een fysieke en spirituele wedergeboorte plaats. Om dit lentegedreven transformatieproces te ondersteunen, kan het nuttig zijn om je levensstijl, eetgewoonten en schoonheidsroutine aan te passen.

  • Je huidverzorgingsroutine aanpassen

Het is niet nodig om je schoonheidsroutine tijdens de lente radicaal te veranderen, maar het kan de moeite waard zijn om het een beetje aan te passen om je huid voor te bereiden en voorzichtig aan de zon te wennen. Door je huid één keer per week te scrubben, verwijder je ook alle dode cellen die je huid verstoppen. Je kunt nu kiezen voor een lichtere gezichtscrème (jojoba gezichtscrème, bijvoorbeeld) en een paar druppels wortelolie maceraat of stralende huid serum (Ecogarantie gecertificeerd) toevoegen om je huid voor te bereiden op het zonnen en je huid meteen te laten stralen.

  • Je lichaam van binnenuit verzorgen

De lente is de ideale tijd om je lichaam te laten wennen aan een lichter dieet. Concentreer je op voedingsrijk voedsel zoals seizoensfruit en -groenten (radijsjes, asperges, rode bieten, aardbeien, kersen, perziken, rabarber, bijvoorbeeld) en magere eiwitten (vis, eieren, yoghurt, peulvruchten, tofu) en verminder je consumptie van zwaarder voedsel dat je meestal eet tijdens de koudere winterperiodes (zuivelgerechten, sauzen, bakproducten, enz.). Drink 's ochtends eerst een glas water op lichaamstemperatuur om de zuren en gifstoffen die zich in je darmen en organen hebben opgehoopt snel af te voeren. Je kunt je ochtend ook beginnen met een infusie van heet water met ½ versgeperste citroen, kurkuma en versgeraspte gember om je lichaam te alkaliseren en je spijsverteringsafscheidingen te stimuleren.

  • Haal de lente in huis

Door je huis te sorteren en de lente op te ruimen, maak je echt ruimte voor vernieuwing. Kleding of voorwerpen die je niet meer gebruikt wegdoen door ze te doneren aan vrienden of een goed doel, nieuwe planten kweken, essentiële oliën verspreiden in je diffuser (citroen, zoete sinaasappel, pepermunt, rozemarijn verbenone voor hun ontgiftende werking en om je vermoeidheid te beperken), je interieur langdurig luchten zal je helpen je huis nieuw leven in te blazen en ook in je hoofd dingen op een rijtje te zetten.

  • Word actief buiten

Met de terugkeer van mooi weer en langere dagen is het ideaal om buiten actief te worden. Kies voor een rustige boswandeling om nieuwe energie op te doen. Of kies voor een stevige wandeling of een rondje hardlopen als je de behoefte voelt om actiever te worden. Vul je lichaamsbeweging in de frisse lucht aan met meditatie- en yogasessies om weer in contact te komen met jezelf en je kalmte en sereniteit terug te vinden.

    Oud artikel Nieuw artikel