NOTRE DEUXIÈME BOUTIQUE EST OUVERTE DEPUIS LE 16 AVRIL À LOUVAIN-LA-NEUVE, DANS LE CENTRE, RUE DES WALLONS 8A.
De mand

Het Ecogarantie-label, een veeleisend label

Geplaatst door Magasin Shop op
Le label Ecogarantie, un label de haute qualité

Alle producten van Makesenz hebben het Ecogarantie-label. Maar wat betekent dit label?

Het Ecogarantielabel, uitgegeven door een Belgische vzw, is het strengste label in de Europese Unie. Het garandeert dat de producten die het certificeert biologisch en ecologisch zijn, maar dat is niet alles. Het is niet alleen een label dat focust op de ingrediënten, maar het garandeert ook dat alle processen die een merk gebruikt respectvol zijn voor de planeet, de consumenten en de mensen (van een eerlijke vergoeding voor de producenten tot het gebruik van korte distributiekanalen, milieuvriendelijke verpakkingen, enz.) Het Ecogarantie-label garandeert dus producten die duurzaam, veilig en eerlijk zijn voor producenten, consumenten, dieren en het milieu op ecologisch, economisch en sociaal vlak.

Een Ecogarantie-label heeft een geldigheidsduur van een jaar: elk jaar moet een onafhankelijk controleorgaan een nieuwe audit uitvoeren om te garanderen dat de producten nog steeds voldoen aan de specificaties van de vereniging. Dit garandeert maximale controle en betrouwbaarheid.

Logo Ecogarantie

Om dit label te verkrijgen, moet Makesenz dus voldoen aan bepaalde criteria die zijn opgenomen in een bestek dat is gebaseerd op duurzaamheid, respect voor het evenwicht tussen planten, dieren en mensen en de verwachtingen van de consument. De specificaties voor het Ecogarantie-label omvatten :

  • 100% biologische producten: Alle ingrediënten van plantaardige oorsprong in de producten moeten biologisch zijn;
  • GGO-vrije producten: Het gebruik van GGO's (Genetisch Gemodificeerde Organismen) is verboden in de samenstelling van producten;
  • Biologisch afbreekbare producten: producten met het Ecogarantie-label moeten gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en moeten dus biologisch afbreekbaar zijn;
  • Geen petrochemische ingrediënten: omdat ze gevaarlijk zijn voor onze gezondheid en het milieu, zijn ingrediënten op basis van petroleum niet toegestaan in de samenstelling van onze producten;
  • Strikte traceerbaarheid van grondstoffen;
  • Minimalisatie van afval tijdens alle processen;
  • Milieuvriendelijke verpakking: Het label stelt bepaalde voorwaarden aan de verpakking, die niet gemaakt mag zijn van PVC of chloorhoudend plastic (met uitzondering van retourverpakkingen).
  • Verstandig transport van producten;
  • Respect voor fundamentele mensenrechten;
  • Een eerlijk prijsbeleid voor leveranciers en consumenten;
  • Dierenbescherming: Geen enkele dierproef is toegestaan door het laboHet label staat geen dierproeven toe, zoals vereist door de Europese wetgeving.

En nog veel meer voorwaarden!

Het Ecogarantie-label kan dus behoorlijk beperkend zijn voor een merk. Maar door lid te worden van de Ecogarantie-vereniging heeft Makesenz ervoor gekozen om deze eisen te respecteren, omdat dit label getuigt van onze toewijding aan een bewuste en respectvolle productie . Makesenz streeft ernaar je de hoogste kwaliteit te garanderen en tegelijkertijd de impact op onze planeet te verminderen door de voorkeur te geven aan kortsluiting, te kiezen voor natuurlijke en biologische ingrediënten en hervulsystemen aan te bieden met een zero waste benadering.

Door voor Makesenz te kiezen en Makesenz te adviseren, toon je je betrokkenheid bij natuurlijke, ecologische, duurzame en sociaal rechtvaardige producten.

Oud artikel Nieuw artikel