Ons logistiek centrum is gesloten tot 23 juni. Uw online bestellingen worden vanaf 24 juni verzonden.
De mand

Onze 5 gouden regels voor krullend haar

Geplaatst door sophie trenteseaux op
Nos 5 règles d'or pour cheveux bouclés

Onze 5 gouden regels voor de verzorging van je krullende haar

  1. Ga terug naar de basis

Om de haarvezel diep te reinigen (vooral als u conventionele shampoos en verzorgings-/stylingproducten hebt misbruikt), maakt u een detoxmasker met rhassoul (Marokkaanse klei). Deze ultrafijne klei absorbeert overtollig talg en verwijdert onzuiverheden en dode cellen. Als extra bonus, het geeft je volume.

Minuut recept:

  • 3 eetlepelsrhassoul kleipoeder
  • 3 eetlepelsrozemarijn hydrolaat
  • 3 tot 4 druppelsechte essentiële lavendelolie

Meng met een houten lepel (geen metaal) of een spatel tot een pasta. Breng de bereiding licht bevochtigd aan op het hele hoofdhaar, inclusief de haaraanzet. 30 minuten laten inwerken in een handdoek, daarna afspoelen met warm water.

  1. Voorzichtig wassen

Ongeacht de krul, shampoo één of twee keer per week, niet vaker, om uitdroging van het haar te voorkomen. Wat moet ik gebruiken? Een super-hydraterend product zoals onze Gentle Washing Nuts shampoo versterkt met de synergie van glanzende essentiële oliën op basis van ylang-ylang en petit grain bigarade .

  1. Bevochtig de uiteinden

Als je haar gewassen, handdoekdroog en gekamd is, breng je een beetje aloë vera aan op de uiteinden, zodat je krullen steviger worden. Om het vocht in te sluiten, voegt u spaarzaam een paar druppels olie toe aan de uiteinden (door de olie van tevoren in uw handpalmen te verwarmen). Onze favorieten voor krullend haar zijn: jojoba, kokosnoot, macadamia of avocado. Als u iets nog intenser wilt, raden wij u ons haarserum met jojoba-, argan- en castorolie aan.

  1. Voorzichtig drogen

Indien mogelijk, laat je haar aan de lucht drogen. Gebruik anders zeer zachte warmte en indien mogelijk een diffuser op uw haardroger.

  1. Krullen stimuleren

Om je krullen een oppepper te geven tussen twee shampoos in, kun je 's ochtends een spray met lavendelhydrolaat op droog haar verstuiven.

Heb je genoeg van je krullen?

Als u een stijltang gebruikt, bescherm uw haar dan door het te behandelen met een mengsel van sesamolie en sheaboter (warm maken voor u het mengt). 30 minuten laten inwerken en daarna wassen.

Ontdek hier onze selectie krullend haar !

Oud artikel Nieuw artikel

NL
NL